29.-30.decembar 2023 Uspešno održana promocija projekta u okviru CRAFT FEST-a na Dorćol Platz-u

Udruženje je u saradnji sa kompanijom Hopseeker iz Bačkog Petrovca uspešno je organizovala promociju i degustacija skuvanog piva na projektu „Nova aromatična sorta hmelja iz Bačkog Petrovca za zanatske pivare“. Promocija se održala 29. decembra 2023. godine u prostorijama Dorćol Platza u Beogradu.

Tom prilikom 12 pivara je predstavilo 14 različitih piva od svetlog lagera, tamnog lagera, hoppy lagera do različitih stilova ejla. Predstavnici Minstarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Minstarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija RS, Privredne komore Srbije, predstavnici Poljoprivrednog fakulteta, Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, Instituta za medicinska istraživanja Univerziteta u Beogradu, kao i predstavnici industrije kraft piva, su imali mogućnost da isprobaju izuzetna piva i daju svoje mišnjenje o njegovim organoleptičkim svojstvima.

U nastavku promocije projekta održan je CRAFT FEST koji je trajao 2 dana od 29.-30. decembra na Dorćol Platz-u i pružio je široj pivskoj javnosti mogućnost da se upoznaju šta je to kraft pivo i šta ona nudi kreirajući nove ukuse i stilove koristeći domaće hmeljove u proizvodnji.